Region

VRIJEME NE LIJEČI, SAMO UČI DA ŽIVIŠ S BOLOM: POTRESNA PORUKA SUPRUGA PORODILJE KOJA JE PREMINULA NA RESPIRATORU

Branislav I, suprug Brankice G. koja je preminula u KC Niš u ponedeljak uvečer nakon porođaja u sedmom mjesecu trudnoće dok se nalazila na respiratoru zbog sumnje na koronavirus, očajan je zbog nenadoknadivog gubitka supruge, što je podijelio i sa svojim prijateljima na društvenim mrežama uz njihovu zajedničku fotografiju.

Suprug preminule porodilje - Facebook

Tuga ljudi, otišla mi duša moja – napisao je neutješni Branislav na svom Facebook profilu uz zajedničku fotografiju sa Brankicom, heroinom zbog koje je proteklih dana strepjela cijela Srbija, a koja je nažalost izgubila najtežu bitku.
Brankica je još 3. jula stigla u KC Niš, u šestom mjesecu trudniće, pošto je imala simptome zaraze koronavirusom, a od 18. jula se nalazila na respiratoru. Zbog naglog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja, konzilijum ljekara je odlučio da Brankicu porodi i tako pokuša da spase život dječaka kog je nosila.

Porođena je u ponedeljak poslije 20 sati carskim rezom, a na svijet je donijela dječaka teškog svega 920 grama koji se prema posjlednjim inforamacijama nalazi u stabilnom stanju. Nažalost, ona nije izdržala.

Kako je Branislav u ranijim razgovorima za medije kazao, ni sam ne zna kako se Brankica zarazila budući da nije izlazila iz kuće. Kao jednu od mogućnosti naveo je sumnju da joj je možda on prenio virus, zbog čega je i sam testiran i sada čeka rezultate.

U komentarima ispod njegove i Brankičine fotografije redalo se na desetine poruka podrške upućenim Branislavu i Brankicinoj porodici.

Valjda samo bog zna zašto je sve to tako, a ono što sigurno znamo je da je bol velika i da ju je teško riječima izreći. Mi ćemo svi ovih dana podijeliti bol s tobom, ali ti ćeš je bolovati zauvijek, jer vrijeme ne liječi, samo te uči da ziviš s bolom – jedan je od komentara upućenih Branislavu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh