Region

“Ne znam šta me je snašlo, samo da mi sin bude dobro” – Potresno svjedočenje supruga preminule trudnice

Brankica je porođena u ponedjeljak poslije 20 sati carskim rezom kako bi se spasio život bebe, nakon čega je izgubila borbu za život.

Respirator - Ilustracija / Depo.ba

Brankica I. rodom iz Kumanova (34), koja je sa sumnjom na kovid bila na respiratoru u KC Niš (Srbija), preminula je u ponedjeljak uveče, nakon porođaja, u sedmom mjesecu trudnoće.

Njen suprug Branislav I. iz Vranja, neutješan je i kratko je rekao da sada samo želi da mu sin bude dobro.

Ne znam šta me je snašlo, mnogo mi je teško. Brankica je rodom iz Sjeverne Makedonije, ovo nam je prvo dijete. Pored ogromne tuge, sada treba da rješavam i administrativne probleme, jer ona još uvijek nije dobila naše državljanstvo – ispričao je u jednom dahu Branislav.

On kaže da mu nije jasno kako je njegova žena mogla da se zarazi i nije siguran da li je uopšte kod nje potvrđen virus.

Nije izlazila iz kuće, nije radila, ne znam, možda sam joj ja prenio, ali nemam simptome. Ipak, uradio sam test i očekujem rezultate – kaže Branislav.

Porođena je u ponedjeljak poslije 20 sati carskim rezom kako bi se spasio život bebe, nakon čega je izgubila borbu za život. Zbog permanentnog pogoršanja njenog zdravstvenog stanja, konzilijum ljekara odlučio je da ženu porodi, ali nažalost, porodilja koja je na svijet donela dječaka, nije izdražala.

Podsjetimo, kako su rekli iz KC Niš, dječak koji je rođen sa samo 920 grama, nalazi se u stabilnom stanju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh