Region

Bizarna nesreća – Penzionera djevojka udarila biciklom, a pet dana kasnije izgubio bitku za život

On je pao na beton, udario glavom i s teškim tjelesnim povredama je prevezen u bolnicu.

Biciklisti - Ilustracija / Goran Šurlan/RAS Srbija

Penzionisani arhivator Višeg suda u Šapcu (Srbija) Zoran J. (66) preminuo je u bolnici u Beogradu pet dana nakon nesreće u Masarikovoj ulici kada ga je udarila žena na biciklu, saznaje “Blic“.

Istraga je u toku, nakon čega će se znati kako je tačno došlo do nesreće i da li će protiv osobe koja je upravljala biciklom biti podnesena krivična prijava. Prema prvim nezvaničnim informacijama, Zoran se vraćao kući u utorak, 21. jula, kada je na njega biciklom naletjela mlađa ženska osoba.

Postoje dvije verzije događaja. Prema prvoj, djevojka je vozila bicikl i, zbog parkiranog automobila, nije vidjela penzionera i udarila ga. S druge strane, sumnja se i da je Zoran prelazio ulicu na pješakom prelazu kada je ga je ona udarila biciklom.

On je pao na beton, udario glavom i s teškim tjelesnim povredama je prevezen u bolnicu – kaže za “Blic” izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim saznanjima, penzioner je zadobio prelom baze lobanje i bio je u komi. Uprkos pokušajima ljekara da ga spasu, Zoran je nakon pet dana izgubio bitku za život.

Zoran J. je radio u arhivskom odeljenju Višeg suda u Šapcu. Kako pričaju Šapčani, kobnog dana su ga vidjeli u gradu. Živio je u blizini Masarikove ulice i pretpostavljaju da se zaputio kući, kada se dogodila nesreća.

Na društvenim mrežama se ljudi opraštaju od njega govoreći da je “volio ljude”.

Još mi je teže jer sam ga tog dana slučajno sreo i popričao sa njim. Pisao je pjesme, volio je ljude – jedan je od komentara na Tviteru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh