Region

Mašinovođa je svirao, ali uzalud: Oglasile se i Željeznice o strašnoj tragediji

U nesreći su poginule dvije osobe iz drumskog vozila..

Nesreća - Ilustracija / Srbijadanas.com

Na dionici pruge Ruma – Brasina, između naselja Štitar i Petlovača (Srbija), dogodio se sudar putničkog automobila i teretnog voza ‘Srbija Kargo’, a u nesreći su poginule dvije osobe iz drumskog vozila, vozač i suvozač, dok je dvoje djece povrijeđeno i prevezeno u bolnicu.

Kako je saopšteno iz ‘Infrastruktura željeznice Srbije’, sudar se dogodio u 10.55 sati, a putni prelaz obezbjeđen je vertikalnom drumskom signalizacijom. U saopštenju se navodi da je mašinovođa zvučnom signalizacijom najavljivao da voz prilazi putnom prelazu i počeo je da koči kada je primjetio automobil na putnom prelazu, ali drumsko vozilo i pored svih znakova upozorenja nije na vrijeme uspjelo da pređe prugu, navodi se u saopštenju.

Na lice mjesta izašli su pripadnici MUP-a, Hitne pomoći i željeznice, a željeznička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdit će sve detalje nesreće. Teretna kompozicija sa praznim vagonima saobraćala je iz Radinca za Federaciju BiH, dok se putnički automobil kretao iz pravca Loznice.

“Srbija Kargo” i “Infrastruktura željeznice Srbije” izrazili su žaljenje zbog tragedije koja se dogodila i izrazili saučešće porodici nastradalih. “Infrastruktura željeznice Srbije” i “Srbija Kargo” još jednom su apelovali na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propise i saobraćajnu signalizaciju, jer samo tako mogu da se spriječe ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh