Region

OGLASIO SE KRIZNI ŠTAB: Već od sutra na snazi STROGE MJERE?!GRAĐANI BIJESNI

Prema saznanjima Jutarnjeg lista, mogao bi se ograničiti broj ljudi na svadbama i to na 50 do 70 uzvanika.

Na svadbama koje se od danas do 4. kolovoza održavaju u Vukovarsko-srijemskoj županiji prisustvovat će isključivo najuža rodbina, roditelji, braća i sestre te kumovi. Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, rekao je da su slične mjere bile i prije te da je ova mjera donesena na zahtjev lokalnog stožera. Mjera će biti na snazi 15 dana, piše Jutarnji list.
“Ozbiljno razmišljamo o odluci ograničenja takvih okupljanja. Međutim, tu odluku još nismo donijeli. Ta tema bit će na dnevnom redu na sastanku Stožera u srijedu”, rekao je Capak.

Kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, ograničavanje bi išlo na maksimalno 50 ili 70 uzvanika, a upravo će se to definirati na sutrašnjem sastanku. Capak je rekao kako je sada na snazi mjera o 300 osoba u zatvorenim prostorima i 500 na otvorenom prostoru, ali uz pridržavanje pravila. “Oni koji ih imaju više od sto, moraju prijaviti i dati točan popis gostiju s njihovim podacima”, kaže Capak.

Noćni klubovi i budućnost zabavne industrije

Jedno od pitanja koje i dalje predstavlja problem epidemiolozima su noćni klubovi.

“Kao što znate, istarski stožer je ograničio vrijeme do 2 sata. I nacionalni razmišlja da se ograniči radno vrijeme noćnih klubova”, rekao je Capak.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, koplja se lome upravo oko tog ograničavanja, ali na tragu je ograničavanje slično kao u Istri. “Čini mi se da idemo u pravom smjeru”, rekao je Capak, koji se nada da će uvođenje strožih mjera pridonijeti smanjenju broja oboljelih.

S obzirom na to da je ljeto, blagdana, praznika i događaja općenito je više, poput Velike Gospe, ali i Dana domovinske zahvalnosti, kada se očekuje veći broj osoba. Capak kaže da o temi hodočašća još nisu razgovarali. No, ministar Beroš kazao je kako će proslava Oluje i Velike Gospe biti značajno drugačija nego prošle godine.

Na temu koncerata, zbog kojih su najavljivani i prosvjedi, rečeno je da je već održan sastanak s ministricom kulture, državnim tajnikom i predstavnicima glazbene industrije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh