Region

Drama na Jadranu: Nijemac snimao djecu na plaži kamerom u olovci

Za kazneno djelo iskorištavanja djece za prostituciju prijavljen je 44-godišnji Nijemac koji je u subotu na plaži i kod bazena u turističkom naselju kod Rovinja s kamerom integriranom u hemijsku olovku snimao i fotografirao djecu bez odjeće, saopćila je istarska policija.

Rovinj - Tripadvisor.co.uk

Provedenim kriminalističkim istraživanjem rovinjska je policija utvrdila sumnju da je 44-godišnji njemački državljanin počinio kazneno djelo iskorištavanja djece za pornografiju.

Policija ga tereti da je u subotu na plaži i kod bazena u turističkom naselju na području Rovinja, unatoč zabrani snimanja i fotografiranja, s kamerom koja je integrirana u hemijsku olovku snimao i fotografirao djecu bez odjeće.

Njegovo sumnjivo ponašanje primijetio je gost kampa koji je obavijestio zaštitara, a ubrzo je na mjesto događaja pristigla i policija.

Od muškarca su oduzeti kamera, dva mobitela i laptop te su policijski službenici obavili pretrage vozila i snimljenog materijala.

Budući da je utvrđena sumnja da je državljanin Njemačke počinio kazneno djelo, policijski službenici su u nedjelju u večernjim satima priveli osumnjičenog uz kaznenu prijavu u pritvorsku jedinicu Policijske uprave, prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh