Region

OBRT U SLUČAJU OSTAVLJENE BEBE U SELU KLENJE: Policajci otkrili ko su roditelji i zašto su ostavili dijete

Novorođenče koje je u petak navodno pronašao Dragan Teodorović u svom dvorištu u selu Klenje, je njegovo dijete i njegove vjenčane supruge Dragane.

Beba - Bigportal.ba

Do ovog veleobrta došlo je u istrazi policajaca u Bogatiću, a bračni par se nalazi na saslušanju u Policijskoj stanici u tom mjestu, pišu “Novosti“.

– Poremećeni porodični odnosi doveli su do ovakvog događaja sa bebom – kaže izvor blizak istrazi.

– Supružnici dugo vremena nisu razgovarali, a kako već imaju odraslu djecu, možda ih je pomalo bilo i stid da u pedestim godinama dobiju prinovu, ali istraga će ovo tek utvrđivati.

Podsjetimo, u petak je na vrata doma zdravlja u Bogatiću kod Šapca, oko pola sedam ujutro, pozvonio T. D. sa tek rođenom bebom u naručju. Jedna od medicinskih sestara je ispričala kako je u prvi mah pomislila da je čovjek povrijedio ruku i umotao je da ne iskrvari, pa se zaprepastila kada je u ćebencetu vidjela novorođenče.

– Rekao je da je bebu našao u šupi, među poljoprivrednim mašinama u svom dvorištu. Policijskom istragom utvrdiće se svi detalji ovog neobičnog događaja – rekli su u policiji.

Prema informacijama sa lica mjesta dječak je bio tek rođen, vjerovatno dva ili tri sata prije nego što je primljen u dom zdravlja. Pupčana vrpca je bila presječena, a ljekari i medicinsko osoblje hitne službe obavili su neophodne preglede, obradili pupak, previli dječaka i uputili ga u bolnicu u Loznicu, prenosi “Novosti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh