Region

Ispovijest svjedoka nesreće kod Prijepolja: “Vidio sam uplakanog dječaka koji je govorio – Bože, molim te, spasi moju sestru”

Očevici su mogli da vide kako auto bukvalno tone u reku.

Nesreća u Srbiji - RINA

U teškoj nesreći kod Prijepolja (Srbija), kada je auto sletio u Lim, uspjeli su da se spase otac i sin, dok potraga za djevojčicom, koja je sa njima bila u kolima, još traje.

M.O, vozač kamiona, naišao je samo nekoliko minuta pošto se dogodio težak udes.

Kako je bila noć u jednom momentu sam vidio siluetu djeteta u puzećem položaju. Čuo sam kako plače. Došao sam do njega, pitao ga šta se dešava – počinje priču vidno potresen vozač M.O.

Moj tata je dole, moja sestra je u vodi. Bože, molim te, spasi moju sestru. Neću da izgubim sestru, ponavljao je dječak, kroz jecaj. Pokušavao sam da ga smirim. Odjeća mu je bila skroz mokra. Skinuo sam mu majicu i čarape, donio peškir iz kamiona, kako bih ga obrisao. Ljudi koji su bili u blizini donijeli su mu suhu majicu, da obuče -kaže vozač kamiona.

M.O. kaže kako taj prizor nikada neće zaboraviti.

Kako mu je ispričao dejčak, otac je spasao njega i kada je on bio na sigurnom, vratio se da spašava sestru.

Ubrzo je stigla Hitna pomoć, koja je zbrinula dječaka. Koliko sam mogao da vidim, nije imao neke teže povrede, bio je izgreban – priča M.O.

Pored rijeke je, kako kaže, došla grupa od nekoliko ljudi, pokušavajući da pripomognu nesretnom čovjeku.

Jedan momak, koji je mještanin i živi u blizini, čak je ušao u rijeku, zaronio, ali na žalost nije uspio da pomogne – kaže vozač.

Očevici su mogli da vide kako auto bukvalno tone u rijeku.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh