Region

Ana Brnabić: “Situacija u Novom Pazaru se smiruje”

Situacija u Novom Pazaru se smiruje, smatra to premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ana Brnabić - RadioKontaktplus.org

Izvještavajući o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u toj državi izvjestila je da u posljednja 24 sata broj novozaraženih je porastao na 383, dok je 13 osoba izgubilo bitku za život.

Na respiratorima je trenutno 177 pacijenata.

Od testiranih 9.183 osobe na koronavirus rezultat je u prethodnom danu bio pozitivan za njih 383, a najveći rast broja zaraženih je u Beogradu. Nestabilna situacija u tom pogledu je i u Kraljevu i Novom Sadu.

Premijerka Brnabić je kazala da se situacija smiruje u Šapcu i Novom Pazaru što je razlog za optimizam.

Osim toga, kako je ona kazala, dobra stvar je i što su građani disciplinovani i poštuju mjere Kriznog štaba zdravstva Srbije.

Brnabić smatra da su protesti razlog za veliki broj novozaraženih u posljednje vrijeme:

Očigledno je i van svake sumnje da je ovaj rast broja novozaraženih posljedica protesta koje smo imali. To je ono što nam dolazi na naplatu, za mene je to bilo očekivano.

Od danas su na snazi i nove mjere, a one se prvenstveno odnose na obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima u cijeloj Srbiji, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh