Region

SRBIJA TRAŽI ODGOVOR! Kako je moguće da ZDRAV mladić od 26 godina UMRE OD KORONE? Doktor Petrović OTKRIVA

Srbiju je zatekla vijest da je mladić od 26 godina preminuo od posljedica izazvanih korona virusom. Nije imao hroničnih bolesti.

magazin novosti

Smatralo se da je gotovo nemoguće da mladi umiru od korna virusa, posebno oni bez hroničnih bolesti.

Međutim, desilo se Da li je ovo trenutak kada treba da shvatimo da niko od nas nije zaštićen, da nam sigurnost ne daju ni godine, ni to što smo potpuno zdravi.Epidemiolog u penziji dr Radmilo Petrović na naše pitanje da li je ovo neka nova, jača, vrsta virusa koja je uticala na smrt ove mlade osobe kaže da ne možemo reći da se virus promenio, ali da naše stanje svesti mora da se promeni.Između nas i virusa treba postaviti ogradu. Jedini način da se sačuvamo je nošenje maski u zatvorenom i otvorenom prostoru pri bližem kontaktu – kaže za Magazin Novosti dr Petrović.

Koji faktori utiču na težinu kliničke slike svih generacija, koji su i doveli do smrti mladića, naš sagovornik kaže:

– Težina kliničke slike zavisi od toga koju smo količinu virusa udahnuli i kakav je naš imuni sistem. Ako smo nekada imali upalu pluća, bronhitis, ako patimo od astme, naš respiratorni sistem je oštećeniji i postoji mogućnost za dobijanje težih simptoma virusa.Smatra se i da neke genetske predispozicije u ovom momentu mogu da izađu na videlo i negativno doprinesu borbi organizma sa viruso,piše Magazin

– Mladi ljudi se po prirodi više kreću, odlaze na posao, izlaze to ih čini izloženijim – rekao je dr Petrović i time još jednom uputio apel da se maksimalno zaštitimo jer sada je jasno da virus ne bira.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh