Region

Šef Zarazne u Beogradu: Umro nam je dečko ’94. godište, nije imao hronične bolesti

“PREMINUO nam je dečko ’94. godište, bez hroničnih bolesti. To su strašne stvari, ali i dalje kod mene na Voždovcu svakog dana gledam da se mladi okupljaju u zgradama, u grupama voze liftovima, jedni do drugih, nitko maske ne nosi. Klinika je puna mladih ljudi, ali mnogi u Srbiji to i dalje ne shvaćaju”, rekao je za Objektiv.rs direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu Goran Stevanović.

Goran Stevanović / Screenshot - Youtube

Kaže kako je vrijeme da i mladi shvate da je koronavirus opasna bolest.

“Od početka se znalo, neće svi završiti u bolnici, ali neki od njih sigurno hoće. Neki mladić ili djevojka neće osjetiti ništa, ali hoće njihovi ukućani. Zar to nije dovoljan razlog da konačno drže distancu i nose maske”, dodao je.

Komentirao je i je li virus oslabio.

“Nekome se čini da je oslabio, nekom drugom da je nikada jači. Ni za jedno ni za drugo ne postoji dokaz”, zaključio je, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh