Region

Nije imala hronične bolesti: 24-godišnja žena je najmlađa žrtva Covida u regionu

Pacijentica iz okoline Tetova, stara 24 godine, najmlađa je žrtva koronavirusa u Sjevernoj Makedoniji, objavila je večeras Televizija Telma.

Koronavirus - Zena.blic.rs

Kako je navedeno, ta mlada žena nije imala registrovane hronične bolesti, a na Infektivnu kliniku u Skoplju primljena je 28. juna, nakon jedne sedmice kućnog liječenja od virusa Covid-19.

Ona je tako postala najmlađa žrtva Covida-19 u regionu nakon što je u aprilu od koronavirusa podlegao 26-godišnji mladić iz sela kod Paraćina (Srbija), prenosi “Radiosarajevo“.

Osim 24-godišnjakinije iz tetovskog sela Jažince, u prethodna 24 sata preminulo je još sedam pacijenata, pa je ukupan broj umrlih od koronavirusa u Sjevernoj Makedoniji od početka epidemije porastao na 376.

Ukupan broj dijagnosticiranih slučajeva od početka epidemije je 7.975, takozvanih aktivnih slučajeva ima 3.519, a izliječeno je 4.080 inficiranih građana Sjeverne Makedonije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh