Region

U Nišu demonstranti pokušali blokirati autoput

Prethodnih dana gledali smo kako vaše kolege tuku ljude koji mirno sjede, guraju i šutiraju djecu sa bicikla

Niš - Južne vesti

Više stotina demonstranata, koji u Nišu protiv aktuelne vlasti i česte promjene epidemijskih mera protestuju četvrte uzastopne večeri, krenuli su ka autoputu, ali ih je na Bulevaru 12. februar zaustavio kordon policije. Mirno sjede pred kordonom i zasada nema incidenata, javlja Anadolu Agency (AA).

Nekoliko demonstranata stavilo je cvijeće i zastavu Srbije pred policajce. Čuli su se povici “Isti smo narod” i “Spustite štitove”.

Jedan od njih obratio se policajcima preko megafona.

“Prethodnih dana gledali smo kako vaše kolege tuku ljude koji mirno sjede, guraju i šutiraju djecu sa bicikla. Mi znamo da sada nećete spustiti štitove. Nadamo se da ćete u jednom trenutku stati uz vaš narod. Svima nam je Vučić kovid”, rekao je demonstrant.

Protest je, kao i prethodnih dana, počeo okupljanjem ispred Skupštine grada oko 19 sati, odakle je kolona pored Autobuske stanice krenula ka autoputu. Uz zvuk pištaljki čula su se skandiranja protiv vlasti i predsjednika Aleksandra Vučića.

Najviše je bilo mladih, učesnici ne nose obilježja stranki i drugih organizacija, a prvi put su se na jednom od transparenata videli i zahtjevi. Jedan od njih je da svi članovi Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 podnesu ostavku.

Demonstranti su naredni protest najavili za sutra u 19 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh