Region

Jaka oluja sve bliže Hrvatskoj, izdana upozorenja, evo gdje će prvo udariti

Hrvatskoj se sa sjeverozapada približava frontalni poremećaj koji će se brzo premjestiti dalje na istok, a iza kojeg će priteći osjetno hladniji zrak.

Oluja Hrvatska - Neverin.hr

Dolazak velike oluje očekuje se u poslijepodnevnim satima, a kao što je vidljivo s radarskih snimki, oluja je sve bliže Hrvatskoj.

Prvi val oluje već sje stigao na sjever zemlje, a sjeverni je vjetar temperature već spustio na 22-24 stepena. Uskoro slijedi probijanje sjeverca u ostatak unutrašnjosti Hrvatske, javlja Neverin.

Prema večeri naoblačenje uz pljuskove i grmljavinu, moguće izraženije, najprije će biti na krajnjem sjeveru zemlje i zapadnoj Slavoniji, a u noći i drugdje. Zapuhat će umjeren do jak sjeverni vjetar, prognozira meteorologinja HRT-a. Doći će do osjetnog pada temperature. Meteoalarm je za područje cijele Hrvatske zbog jakog vjetra i kiše izdao upozorenja, prenosi “Index“.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne naoblačenje uz kišu, pljuskove i grmljavinu, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. U drugom dijelu dana zapuhat će umjeren i jak, na udare i olujan sjeverni vjetar.

Umjerenog i jakog sjevernog vjetra poslijepodne i navečer bit će i u gorskim krajevima, a na sjevernom Jadranu navečer će zapuhati umjerena i jaka, na udare i olujna bura. Pritom će more od malo valovitog pojačati na valovito. U drugom dijelu dana će se naoblačiti. Kiša, pljuskovi i grmljavina očekuju se najprije u gorju, a prema večeri i u noći i na sjevernom Jadranu. Moguće je i grmljavinsko nevrijeme.

Na srednjem Jadranu prema večeri i u noći ne može se isključiti mogućnost za lokalne pljuskove, ponegdje i izraženije, osobito u sjevernoj Dalmaciji. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i zapadni, prema otvorenome i jugoistočni vjetar.

Jugozapadnjaka i jugoistočnjaka bit će i na južnom Jadranu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh