Region

Pravilo koje od danas važi za ulazak bh. građana u Sjevernu Makedoniju

Građani Srbije, Crne Gore i BiH od danas za ulazak u Sjevernu Makedoniju moraju obavezno imati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Sjeverna Makedonija . Jungle Tribe

Takvu odluku Vlada Sjeverne Makedonije donijela je na prijedlog Komisije za zarazne bolesti, zbog, kako je obrazloženo, značajnog širenja koronavirusa u tri zemlje regiona.

Preporuka Komisije usvojena je nakon razmatranja epidemiološke situacije u tim zemljama, a u skladu s informacijama zdravstvenih vlasti tih zemalja, saopćeno je iz makedonskog Ministarstva zdravlja, prenosi “Srna”.

Sjeverna Makedonija je 17. juna otvorila sve granične prijelaze, ali je ulazak uslovila negativnim PCR testom i odlaskom u dvosedmičnu samoizolaciju, da bi 26. juna ukinula te restriktivne mjere.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh