Region

Demonstranti ponovo na ulicama Beograda: Traže ostavku Vučića i Kriznog štaba

I večeras su se građani počeli okupljati u Beogradu na Platou ispred Filozofskog fakulteta, nakon čega su zajedno sa liderima opozicije krenuli ka Skupštini Srbije.

Srbija, protesti - Nova.rs

Kao i sinoć, povod izlaska na ulice je najava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o uvođenju policijskog sata od petka do ponedjeljka, zbog alarmantne situacije u Beogradu vezano za širenje koronavirusa.

Nekoliko hiljada demonstranata je ispred zgrade Skupštine. Jedna grupa koja nije htjela da prati opozicione političare skrenula je na Terazijama ka Skupštini Srbije, a druga grupa je otišla ka Predsjedništvu.

Demonstranti na platou ispred Skupštine Srbije uzvikuju “Idite na Kosovo”. Traže ostavku Aleksandra Vučića i Kriznog štaba. Policajci ispred Skupštine drže distancu i izbjegavaju svaki kontakt sa demontrantima.

Pripadnici policije opkolili su zgradu Predsjedništva Srbije, a postavljena je i zaštitna ograda. U okolnim ulicama primjećen je, kako javljaju srbijanski mediji, veliki broj policijskih marica.

Grupa opozicionih lidera krenula je ka Skupštini Srbije, praćeni građanima koji žvižde i uvikuju: “Vučiću pederu”, “Vučiću lopove”.

Građani pristižu sa svih strana, iz svih dijelova Srbije. Sve to sa jednim ciljem – kako bi rekli “dosta” skandaloznim odlukama, ponašanjem i nastupima Aleksandra Vučića i njegovih sljedbenika i “satelita”, prenosi “Faktor“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh