Region

Velike demonstracije u Beogradu: Građani ogorčeni Vučićevom najavom policijskog sata

Kako prenose srbijanski mediji, situacija se sve više zahuktava.

Velike demonstracije u Beogradu - RAS Srbija

Nedugo nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio kako se zbog povećanog broja zaraženih koronavirusom od petka ponovo uvodi policijski sat, ispred Doma narodne skupštine se okupilo nekoliko hiljada demonstranata. Kako prenose srbijanski mediji, situacija se sve više zahuktava.
Protest je počeo večeras u 20 sati, a među okupljenima su članovi organizacije “1 od 5 miliona”, kao i članovi inicijative “Ne davimo Beograd”.

Kako prenosi portal Blic, demonstranti su blokirali raskrsnicu na uglu Takovske, Kneza Miloša i Bulevara kralja Aleksandra. Na ovaj način iskazuju nezadovoljstvo novim mjerama koje je ranije danas uvela vlada Srbije.

Okupljeni zvižde, lupaju o šerpe i skandiraju “Kosovo je srce Srbije”. Nekoliko demonstranata baca baklje, mnogi koriste pištaljke i u potpunosti je obustavljeno saobraćanje nekoliko trolejbuskih linija.

Iako nekoliko okupljenih pokušava ući u zgradu te se nagurava sa policijom u hodniku parlamenta. Na mjestu događaja su i policijske snage.

Tokom javljanja uživo reportera na ulicama Beograda su se mogle čuti i četničke pjesme i veličanje ratnog zločinca Draže Mihailovića i druge ratne numere, prenosi “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh