Region

Oluja u Zagrebu i okolici: Jak vjetar lomio stabla, jedno palo na auto u vožnji

U Zagreb dijelove središnje i sjeverne Hrvatske u večernjim je satima stigla najavljena oluja i prouzrokovala probleme, a nevrijeme ide dalje prema Jadranu.

index

Nešto iza 22 sata u Zagrebu je počeo puhati snažan vjetar koji je lomio stabla, ali i dijelove krovova. Kako je objavio Neverin, prije 23 sata njihova je mjerna postaja na Trešnjevki zabilježila jake udare vjetra od 50 km/h. Tijekom noći počela je padati i jaka kiša.

U Rugvici je vjetar srušio veliko stablo cestu u trenutku kad je njome prolazio auto. Intervenirala je hitna pomoć. Kako nam je javila čitateljica, čovjek iz auta je dobro i nastradala mu je samo ruka. Na mjesto događaja izašli su i vatrogasci. Oni su u kratkom vremenu uspjeli ukloniti drvo koje se srušilo po cijeloj širini ceste.Vatrogasci su i na zagrebačkoj Savici intervenirali zbog vjetra koji je rušio stabla.

Najgore se u Hrvatskoj očekuje tijekom noći

Tijekom noći se očekuje jačanje vjetra sjevernog smjera i prodor hladnijeg zraka koji upada na zagrijanu podlogu, što može rezultirati burnim atmosferskim procesima, prognozira meteorologinja N1 Tea Blažević.

Kiša i pljuskovi najprije će zahvatiti sjeverozapad zemlje, gdje je idućih sati moguće jako nevrijeme. Temperatura će osjetno pasti.

“Upozoravamo i sve koji su na moru, u kampovima uz more, da slijedi jačanje bure, u noći, i ujutro do orkanskih razmjera”, dodaje Blažević,piše Index


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh