Region

Davor Bernardić se povlači s mjesta predsjednika SDP-a u Hrvatskoj

Davor Bernardić na konferenciji za medije nakon Predsjedništva SDP-a najavio je svoje povlačenje te najavio hitno sazivanje izbora za sve rukovodeće funkcije u ovoj političkoj opciji.

Davor Bernardić - Vijesti.ba

SDP će u narednom periodu voditi Zlatko Komadina, a Bernardić je kazao kako se neće kandidirati na novi izborima za lidera stranke.

“Svjesni smo odgovornosti, ne bježimo od toga”, kazao je on te naglasio da nije podnio ostavku jer stranka ima takve institucije koje preispituju rezultate svih izbora i usmjeravaju stranku dalje.

Kazao je kako je predsjednik uvijek najodgovorniji, građani su tako odlučili.

“SDP ide dalje. Mislim da je imenovanje Komadine za v.d. najbolje rješenje sada, eć smo imali ovakvu situaciji. Nikoga ne krivim u stranci, građani su odlučili”, izjavio je.

SDP je na jučerašnjim izborima zabilježio loš rezultat i sa 41 mandatom daleko su od očekivanja, ali i anketa koje su im davale čak 15 ruku više.

Bernardić je najavio dolazak na konstituirajuću sjednicu Hrvatskog sabora, ali nije želio potvrditi “konzumiranje” svog četvorogodišnjeg mandata, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh