Region

Kazne zbog djeteta koje je primilo infuziju ispred bolnice, oglasio se ministar

Društvenim mrežama kruži fotografija djevojčice iz Novog Pazara kako prima infuziju ispred dječjeg odjeljenja.

No image - Haber.ba

Na fotografiji se vide medicinska sestra i još jedna ženska osoba, za koju se vjeruje da je majka djeteta.

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek potvrdio je autentičnost fotografije, saznaje “B92“.

On je najavio kazne za one koji su ostavili dijete napolju.

Podsjetimo, ranije tokom dana ministar Rasim Ljajić izjavio je da je u Novom Pazaru od 1. aprila do 2. jula umrlo 46 ljudi.

“Nije smjela u crvenu zonu”

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je danas da se o korona virusu objavljuju samo provjerene informacije i saopštio da djevojčica koja je prikazana na fotografiji ispred pedijatrijskog odjeljenja bolnice u Novom Pazaru nema nikakve veze sa koronom, i da joj je napolju pružena prva pomoć, jer boluje od astme.

Djevojčica nema nikave veze sa koronom, boluje od astme, trebalo je da primi terapiju dok ne dođe do Kraljeva, a najsigurnije za djevojčicu je bilo da ne ulazi u crvenu zonu, u kovid bolnicu. Ukazana joj je prva pomoć na najadekvatniji način da se ne bi zarazila – istakao je Lončar povodom navoda u pojedinim medijima o situaciji u Novom Pazaru.

On je rekao i da je djevojčica poslata u Kraljevo gdje je pregledana i određena joj je terapija, poslije čega je vraćena i osjeća se dobro.

Ne treba zloupotrebljavati neprovjerene informacije i širiti paniku među građanima – apelovao je Lončar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh