Region

Bračni par iz Novog Pazara se do iznemoglosti borio za živote ljudi: Nakon ove lijepe slike, uslijedila je tužna vijest

Mnogi hrabri ljekari nisu napustili svoja radna mjesta već su se hrabro uhvatili u koštac sa situacijom. To važi i za ovaj bračni par ljekara iz Novog Pazara.

Bračni par iz Novog Pazara - Twitter

Posljednjih dana juna u Srbiji je došlo do značajnog porasta broja zaraženih Kovidom-19, a situacija je, čini se, najozbiljnija u Novom Pazaru i Tutinu, prenosi “Espreso“.

Prema podacima javnog zavoda Novog Pazara u tom gradu su od početka pandemije do četvrtka registrovana ukupna 532 lica zaražena novim korona virusom, na 71.000 stanovnika koliko Novi Pazar broji, prema UN-ovim podacima iz 2016. godine.

Mnogi hrabri ljekari nisu napustili svoja radna mjesta već su se hrabro uhvatili u koštac sa situacijom. Na Tviteru se posebno izdvojila objava o bračnom paru ljekara koji su se kako piše, do iznemoglosti borili za sve svoje sugrađane u Novom Pazaru.

– Bračni par, heroji lekari, koji se do iznemoglosti bore za živote svojih sugrađana. Samo nek se zna, stoji u objavi na ovoj društvenoj mreži.

Nakon objave fotografije, uslijedili su komentari pohvale i podrške, a onda je jedan tviteraš objavio i jednu neprijatnu vijest. Kako je napisao, ljekar sa slike se zove Džemil i transportovan je zbog korone u bolnicu u Beogradu ili Kragujevcu.

Dzemil je na respiratoru i tesko je bolestan.

— Meraklija (@sticenik) July 2, 2020

Mislim da je u Bg ili Kg

— Meraklija (@sticenik) July 2, 2020

Ipak, i tu ima oprečnih informacija, pa je drugi tviteraš rekao kako se Džamil ne nalazi na respiratoru, i nije u kritičnom stanju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh