Region

Vučićev komentar na pomoć iz BiH Sandžaku: “50.000 evra, ajde bre, neću da slušam uvrede”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na RTS-u, komentarisao je pomoć koju je Bosna i Hercegovina uputila Novom Pazaru, kazavši kako svaki dan sluša svakojake uvrede na račun Srbije.

Aleksandar Vučić - RTS.rs

“Mi svakog dana šaljemo po milion evra. A ovi u Bosni kažu – ne, mi ćemo 50.000 evra, odmah se to pošalje, mi ćemo da pomognemo. Ajde bre, moram da slušam svakojake uvrede na račun naše zemlje. Golema grbina, mogu da izdržim sve lične napade, ali neću da pustim da nam državu uništavaju spolja i iznutra, zato što misle da imaju pravo”, rekao je Vučić, i dodao:

“I da se svi dogovaraju oko toga zato što im smeta snažna Srbija. Zato što im smeta Srbija u kojoj je mir i stabilnost. Neću bilo kome da dozvolim da uruši tu mir i stabilnost, u Pazaru, niti bilo gde u našoj zemlji”.

Podsjetimo, još nema zvaničnih potvrda hoće li Ministarstvo vanjskih poslova Srbije dopustiti medicinskim timovima iz BiH da budu ispomoć kolegama u Novom Pazaru. Takvu mogućnost, nakon prvotnog odbijanja pomoći, najavio je srbijanski ministar Rasim Ljajić. Istodobno, brojni volonteri i medicinski djelatnici čekaju na rješenje proceduralnih prepreka, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh