Region

Odnijela ih nabujala rijeka: Pronađeno tijelo nestalog muškarca, on i supruga stradali od poplave

Radoljub je tako postao druga žrtva nezapamćene bujične poplave u kraljevačkom kraju

Riječna policija - Ilustracija / Srpskainfo.com

Poslije višednevne intenzivne potrage koja praktično traje od minulog utorka, u nedjelju je pronađeno beživotno tijelo Radoljuba Bogojevića (82) iz studeničkog sela Đakovo, kojeg je zajedno sa suprugom Cmiljkom (74) iz porodične kuće odnijela nabujala rijeka Studenica.

Nakon Cmiljke čije je beživotno tijelo pronađeno dan kasnije, Radoljub je tako postao druga žrtva nezapamćene bujične poplave u kraljevačkom kraju. Kako “Novosti” saznaju, njegovo tijelo pronašli su mještani čak tri kilometra od kuće gdje ga je odnijela bujica.

– Kada su već ovako tragično skončali, bar da ih zajedno sahranimo kako dolikuje, da im se zna obilježje. Cijeli život su proveli zajedno, izveli na put kćerku Goricu i sina Zorana, tako su i završili. Nek sada počivaju u miru – kaže Dragan Radovanović, zet nesretno nastradalih Bogojevića.

Drama u studeničkom selu počela je u utorak ujutro kada je rijeka krenula da nadolazi velikom brzinom. Od tad su spasioci tragali za nestalim bračnim parom. Najprije se pretpostavilo da ih je nabujala Studenica zarobila u kući, ali kada su spasioci, spustivši se iz helikoptera, konačno ušli u kuću, od njih nije bilo ni traga.

– Kuća je bila opkoljena vodom, a pod pretpostavkom da ih je odnijela bujica započeta je pretraga rijeke i njenog priobalja. Cmiljku su pronašli u srijedu ujutro, a Radoljubovo tijelo u nedjelju.

Kćerka sa sa njima posljednji put čula tog kobnog jutra u šest sati. Do njihove kuće nije se moglo ni traktorom. Nadali smo se da su nekako spasili ali, na žalost, bila je to samo nada – dodaje Radovanović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh