Region

Cvjeta novi biznis: Negativan test na koronu prodaje se za 100 KM, putnicima ga nudili na aerodromu

Već postoji prijedlog Vlade da se dozvoli uzimanje briseva i testiranje putnika na samim graničnim prijelazima

Svaki makedonski državljanin koji ulazi u Sjevernu Makedoniju mora sa sobom imati negativan test ili mora u samoizolaciju od 14 dana.

Na jugu Srbije cvjeta novi biznis: krivotvorenje i prodaja negativnih testova na koronavirus, piše N1 pozivajući se na makedonske medije.

Građani Makedonije koji se vraćaju u svoju zemlju preko niškog aerodroma, prijavili su makedonski službama sigurnosti da im je na aerodromu ponuđena mogućnost kupnje falsificiranog negativnog PCR testa na koronavirus po cijeni od 50 eura (oko 100 KM).

Kako su javili prijevoznici koji u Sjevernu Makedoniju ulaze preko graničnog prijelaza Tabanovce, takav se test može kupiti i na benzinskim stanicama u Vranju, ali za 65 eura.

Protokol je trenutno takav da svaki makedonski državljanin koji ulazi u Sjevernu Makedoniju mora sa sobom imati negativan test na Covid-19 ne stariji od 72 sata. U suprotnom će mu biti određena samoizolacija od 14 dana.

Već postoji prijedlog Vlade da se dozvoli uzimanje briseva i testiranje putnika na samim graničnim prijelazima. Akreditirani laboratoriji bi potom te testove slali elektronskim putem nakon prelaska državne granice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh