Region

Nevrijeme nije prošlo bez žrtava: Nestao bračni par, sumnja se da ih je odnijela bujica

Pretpostavlja se da se bračni par udavio kada su pokušali da napuste kuću i da je bujica odnijela njihova tijela

Srbija,poplave - Fokus

Bračni par Bogoljub i Smiljana Bogojević vode se kao nestali jer Specijalne jedinice MUP-a Srbije koje su uspjele da kroz bujicu dođu do njihovog poplavljenog doma u Žiraću kod Studenice tamo nisu zatekle nikog.

Pretpostavlja se da se bračni par udavio kada su pokušali da napuste kuću i da je bujica odnijela njihova tijela, prenosi “RTS“.

Akcija spasavanja ovih osamdesetogodišnjaka trajala je juče tokom cijelog dana, ali spasilačke ekipe iz Kraljeva uprkos mnogobrojnim pokušajima nisu uspjele da priđu njihovoj kući, pa je u popodnevnim časovima u Studenicu upućen helikopter Ministarstva unutrašnjih poslova, ali Specijalne jedinice MUP-a koje su uspjele da uđu u kuću tamo nikoga nisu zatekle.

Zbog rasta vodostaja i poplava vanredna situacija je na snazi u 15 opština: Osečini, Krupnju, Loznici, LJuboviji, Malom Zvorniku, Arilju, Kosjeriću, Lučanima, Ivanjici, Kraljevu, Ljigu, Mionici, Koceljevi, Vladimircima i Trsteniku.

U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva. Poplavljena su brojna domaćinstva, a stotine građana je evakuisano. Stanovništvu pomaže i vojska, dok nadležni najavljuju brzu nadoknadu štete.

Republički hidrometeorološki zavod upozorava da će vodostaji rijeka u Srbiji i danas biti u umjerenom porastu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh