Region

Koronavirusom u Novom Pazaru zaraženo 20 ljekara i 40 medicinskih sestara

Stanje s koronavirusom u novopazarskoj bolnici je vrlo teško. Zaraženo je nekoliko desetina uposlenih u bolnici. Neki od njih imaju vrlo ozbiljne upale pluća.

Novi Pazar bolnica - Novosti.rs

Direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović je u razgovoru za RTV Novi Pazar istakao da je zaraženo 20 ljekara i skoro 40 medicinskih sestara. Smatra da je virus mutirao i naglasio da pacijenti koji su tražili pomoć posljednjih dana imaju znatno težu kliničku sliku.

“Imamo mnogo ozbiljnih pacijenata i zabrinjavajuće je da su svi koji su došli u posljednjih 15-ak dana, ozbiljno iscrpljeni, sa ozbiljnim upalama pluća. Najlakši su oni sa temperaturom, kašljem i malaksalošću”, kazao je Mahmutović.

Poručio je da se pandemija brzo širi i da je bolnica blizu maksimalne popunjenosti.

“Podijelili smo bolnicu tako da sva odjeljenja, osim porodilišta, onkologije, dijalize, koronarne i jedinice za moždane udare primaju pacijente oboljele od COVID-19. Naši kapaciteti su gotovo popunjeni, a danas smo transportovali 12 pacijenata u Kliničko-bolnički centar Bežanijska kosa kako bismo oslobodili mjesta za nove”, naveo je Mahmutović.

Upozorio je da je situacija nestabilna i da se prvo popunjavaju kapaciteti tercijarnih zdravstvenih centara. Prema njegovim riječima, u Novom Pazaru se dešava ono na šta je ranije upozoravano i da zdravstveni radnici daju sve od sebe da pomognu ljudima, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh