Region

Srušena tri betonska mosta, poplava kakvu niko ne pamti! Sve uništeno, mještani otkrili detalje (FOTO)

Zbog velikih padavina u zapadnoj Srbiji pojedine rijeke su se izlile iz svog korita i poplavile domaćinstva i poljoprivredna zemljišta, vanredna situacija proglašena je u 12 lokalnih samouprava, a jedna od njih je i Ljubovija, čiji mještani kažu da ovakvu poplavu ne pamte.

U Ljuboviji je poplavljeno između 600 i 700 domaćinstava, evakuisano 70 ljudi, voda je srušila tri mosta, od kojih je jedan na magistralnom putu Bajina Bašta – Ljubovija, gdje će privremeno biti postavljen pontonski most.

Mještani Ljubovije za Tanjug kažu da ovakvu poplavu i pričinjenu štetu od poplava ne pamte.

Milanka Jovanović, koja u Ljuboviji živi posljednjih 40 godina, kaže da poplava koja ih je sada pogodila nikada nije tako velika, pa čak ni 2014. godine.

Dodaje da je voda ugrozila i njenu kuću, da su joj podrumi, pomoćne prostorije i dvorište puni vodom, ali joj je “spas”, kako kaže, još jedna kuća koja je dalje od rijeke i gdje je privremeno smještena sa djecom.

Prisjeća se da je u njen dom i 2014. godine voda prodrla, zbog čega je trotoar u njenom dvorištu ispucao, zidovi uništeni i slegli, te i sada strahuje šta će zateći kada se voda povuče.

Vojin Mitrović, koji od 1963. godine živi u Ljuboviji, kaže da su u tom mjestu i ranije bile poplave, da on pamti najmanje tri, ali da je ova do sada najveća.

– Nikad nije bila ovakva šteta, kakav se betonski most srušio, ja se čudim, rekao je Mitrović,piše Blic.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh