Region

Makedonci tvrde: U Srbiji se prodaju falsifikovani negativni PCR testovi na koronavirus

Građani Sjeverne Makedonije koji se u svoju matičnu zemlju vraćaju preko aerodroma u Nišu prijavili su svojim sigurnosnim službama da se na ovom aerodromu može kupiti falsifikovani negativni PCR test na koronavirus. Tvrde da test košta 50 eura. Navodno da to nije jedino mjesto gdje se može kupiti ovakav test.

Koronavirus - Twitter

Prema pisanju makedonskog portala MKD, prevoznici koji ulaze u Sjevernu Makedoniju na graničnom prijelazu Tabanovci su kazali da se za 65 eura prodaje falsifikovan negativan PCR test i to na benzinskim stanicama u srbijanskom gradu Vranje.

Svaki makedonski državljanin je do sada prilikom ulaska u državu morao da pokaže negativan test na COVID-19 ne stariji od 72 sata. U suprotnom se šalje u 14-dnevnu karantinu. Ranije je predloženo da se dozvoli testiranje, uzimanje brisa na graničnim prijelazima, te da akreditovane laboratorije rezultate pošalju nakon prelaska granice, piše MKD.

Međutim, odlučeno je da se 26. juna u Sjevernu Makedoniju može ulaziti bez testova i izolacije. To je večeras objavio premijer ove zemlje Oliver Spasovski, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh