Region

Na granici BiH i Srbije: Nabujala rijeka odnijela most, poplavljen grad

Nabujala rijeka Ljuboviđa srušila je sinoć u blizini ušća u Drinu most na magistralnom putu Ljubovija – Bajina Bašta.

Nabujala rijeka Ljuboviđa - Screenshot/Facebook

U Ljuboviji je poplavljeno najmanje 500 domaćinstava, kao i centar Varošice, a nivo rijeke je za 60 centimetara viši nego u vrijeme poplava prije šest godina.

Povrijeđenih nema, stanovništvo nije evakuisano, a nadležne službe su na terenu, gdje se pune džakovi sa pijeskom. U Srbiji je zbog obilnih padavina i izlivanja lokalnih rijeka proglašena vanredna situacija u Osečini, Krupnju, Loznici i Ljuboviji.

Rijeke su se izlile kao posljedica većih padavina u prethodna 24 sata, a najavljene su i nove padavine, objavila je “RTS“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh