Region

RIK: Do 16 časova u Srbiji glasalo više od 33 odsto birača

Nisu zabilježene veće nepravilnosti tokom dosadašnjeg glasanja

Do 16 časova na teritoriji Srbije, bez Kosova i Metohije, je na izbore izašlo 33,42 odsto birača, dok je sa Kosovom i Metohijom procena da je izašlo oko 35 odsto birača, rečeno je danas na konferenciji za medije Republičke izborne komisije (RIK), javlja Anadolu Agency (AA).

Prema regionima, u Vojvodini je glasalo 35,59 odsto birača, u Šumadiji i zapadnoj Srbiji 35,96 odsto, južnoj i istočnoj Srbiji 32,57 odsto, kao i 27,74 odsto birača u beogradskom regionu.

Nisu zabeležene veće nepravilnosti tokom dosadašnjeg glasanja.

U Srbiji se danas održavaju redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori na kojima pravo glasa ima 6.584.376 građana koji mogu glasati do 20 časova, kada se zatvaraju biračka mesta.

Za članove biračkih odbora na izbornim mestima zaštitne maske i rukavice su obavezne, dok se biračima preporučuje da ih nose.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh