Region

“Majko, otišla si prerano. Biću tvoj ratnik, a ti nađi mir” – Jecaji odjekivali grobljem tokom govora koji je preminuloj doktorici posvetio sin

Jecaji i suze odjekivali su grobljem kada je na sahrani poznate beogradske doktorice pročitan govor koji je preminuloj doktorki posvetio njen sin.

Sahrana doktorici - Blic.rs

Draga majko, otišla si prerano. Ali još se vidi borac, žena zmaj. Najveća je čast i privilegija što si ti moja majka. Biću tvoj ratnik zemaljski, a ti moj anđeo nebeski. Nađi mir. Biću stamen i odlučan, dostojanstven. Nastavit ću da gradim to što si ti započela. Moje srce i um su sada od čelika. Borit ću se da ostanem jak i da se razvijam u uzornog čovjeka. Nađi mir u tome što ću davati ljubav svima koji su zaslužili, tvoj osmijeh i dobrota će biti moje najjače oružje u ovom životu. Zato ti majko moja jedina, koja si mi dala život i krv, nađi mir, jer sam ja siguran u rukama prvo sebe, djevojke koju volim, porodice i prijatelja koji su uvijek uz mene. A ja zbogom reći neću, jer smo mi sada jedno i zauvijek ćeš živjeti u mom srcu – glasile su riječi koje je sin posvetio majci, prenosi “Blic“.

Okupljeni nisu mogli da zadrže suze, a tišinu su prekidali jecaji.

Ugledna beogradska doktorica, koja se u nedjelju 14. juna ubila u stanu na Vračaru, danas je na Lešću ispraćena na vječni počinak, u prisustvu mnogobrojnih članova porodice i prijatelja.

Dugačka povorka krenula je iz kapele nešto prije 13 sati.

Uz zvuke trubača, od doktorice su se posljednji put oprostili njeni najbliži, kolege, prijatelji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh