Region

Gospođa s viklerima i u papučama “razbila” ustaški skup u Hrvatskoj

U predgrađu Zagreba u mjesto Dugo Selo okupili su se hrvatski desničari uz ustašku ikonografiju i zastave paravojne formacije HOS.

Gospođa s viklerima i u papučama "razbila" ustaški skup u Hrvatskoj - Twitter

Predizborna kampanja u Hrvatskoj za parlamentarne izbore, koji će se održati početkom jula, počela je da se zahuktava, a zabilježeni su i prvi incidenti, prenosi “Radio Sarajevo“.

Naime, u predgrađu Zagreba u mjesto Dugo Selo okupili su se hrvatski desničari uz ustašku ikonografiju i zastave paravojne formacije HOS.

No, njihov plan, kakav god da je bio, nije uspio, a sve zbog jedne gospođe, neznane junakinje.

Naime, ta žena hrabrost, s viklerima na glavi i papučama na nogama, iznervirana prisustvom desničara, izašla je ispred zgrade, gdje se skup održavao, u namjeri da ga prekine.

I uspjela je.

Počupala im je kablove od mikrofona i krenula da ih rastjera, a policija ju je spriječila da im ne otme zastave. Kako navode hrvatski mediji, žena je vidno iznervirana vikala ‘ustaše’.

“Što se naknadno događalo nije mi poznato, jer je dotična gospođa u međuvremenu otišla u stan. Policija je, koliko mi je poznato, napisala prekršajnu prijavu”, kazao je jedan od prisutnih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh