Region

Pokušala da pošalje snažnu poruku: Oglasili se psihijatri, doktorica je izvršila “ritualno samoubistvo”?

Poznanici se opraštaju od doktorica Violete Skorobać Ašanin, psihijatri tvrde da je riječ o ritualnom činu.

Doktorica Violeta S. A - Alo.rs

Način na koji je sebi oduzela život ukazuje da je bila čvrsto rješena da to učini.

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je obdukciju tijela dr Violete Skorobać Ašanin, koja je prema prvim saznanjima sebi oduzela život zarivši dva puta nož u srce. Tužilaštvo traži da se uradi i toksikološki nalaz, kako bi se utvrdilo da li je doktorica uoči samoubistva konzumirala neke lijekove ili alkohol, piše “Alo!“.

Vijest o smrti poznatog plastičnog hirurga uznemirila je njene najbliže i poznanike, posebno zbog načina na koji je digla ruku na sebe. Psihijatri su saglasni da je riječ o ritualnom samoubistvu, kojim je najvjerovatnije željela da pošalje poruku.

Samoubice obično čekaju da se osame, pa onda sebi oduzmu život, najčešće velikom dozom tableta, skokom sa prozora, vješanjem ili sječenjem vena. Međutim, ona se na čin samoubistva odlučila dok su, kako su prenijeli mediji, u stanu bili i suprug i sin, tako da sam uvjeren da je najvjerovatnije htjela da poruči: “Ubit ću se, pa ćete me voljeti” – kaže, za “Novosti“, jedan ugledni beogradski psihijatar.

Tek kad su se zabrinuli što Violeta dugo ne izlazi iz kupatila, njen suprug i sin provalili su vrata i zatekli je mrtvu.

Doktorica Ašanin bila je vlasnica poznate privatne bolnice i priznati stručnjak u oblasti plastične i rekonstruktivne hirurgije, kojom se bavila 20 godina. Njeno tijelo pronađeno je u kupatilu porodičnog stana u Ulici kralja Milutina 63 u Beogradu.

Sagovornik objašnjava da se najveći broj samoubistava događa u ranim jutranjim satima, dok se ugledna doktorka ubila već kad je dan prilično odmakao:

Mnoge samoubice se u trenutku predomisle, međutim, sudeći po načinu na koji je ona sebi oduzela život, sve ukazuje na to da je bila čvrsto rješena da to učini i to kada je porodica bila na okupu. U prilog čvrste rješenosti govori i činjenica da je dva puta sebi zabila nož u srce, za šta je potrebna ogromna fizička snaga.

Samoubistvo čuvene doktorice, u čijoj ordinaciji su se uljepšavale mnoge ličnosti srbijanskog džet-seta, izazvalo je nevjericu i šok, jer je za mnoge bila oličenje zadovoljne i uspješne žene, koja je uz to bila veliki stručnjak u svojoj profesiji. Mnogi koji su je poznavali oprostili su se od nje porukama na društvenim mrežama i objavljivanjem zajedničkih fotografija.

– Sarađivali smo više od decenije, pomogla si mnogim našim ženama, tužna sam što mi nismo tebi. Počivaj u miru, draga Violeta! – stoji u jednoj od objava.

Sve poruke praćene su crnim srcima i mnogobrojnim emotikonima sa očima punim suza.

– Ako ti je duša lijepa kao što si ti bila, onda te je Bog uzeo kao anđela. Niko ne zna kakve tuge čovjek nosi u sebi – ređali su se komentari onih koji su je poznavali.

Koliko su poznanici i prijatelji bili pogođeni svjedoči i komentar:

– Strašna tragedija. Predivna, snažna osoba, puna energije i entuzijazma. Za mene nevjerovatno. Kakva je to legenda od žene bila.

Komšije ove porodice i dalje ne mogu da dođu sebi zbog tragedije koja se dogodila, a za doktoricu imaju samo riječi hvale.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh