Region

Makarska s nestrpljenjem iščekuje goste iz BiH

Najkasnije 25. juna ćemo otvoriti granicu s Bosnom i Hercegovinom, potvrdio je Gari Cappelli, ministar turizma Hrvatske

Makarska - Facebook

I prije toga na pojedinim graničnim prelazima s Hrvatskom, uključujući Gradišku, jučer je bila pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH. U Hrvatskoj trenutno boravi oko 67.000 turista, a povećanje se očekuje u narednim sedmicama, jer mnogi spas vide upravo u gostima iz Bosne i Hercegovine.

Po broju posjeta, u Makarskoj su na prvom mjestu gosti iz Njemačke, a potom iz BiH.
Ne čudi stoga to što u ovom gradu na Jadranu s nestrpljenjem očekuju da bez ograničenja bh. građani mogu ući u njihovu državu.

– Apsolutno nam to puno znači. Vi u Hrvatsku ili ovdje u Makarsku i sada možete doći ako imate neki poslovni sastanak pa potvrdu od tvrtke u kojoj radite, ili ako imate vaučer odnosno potvrdu o rezervaciji. Naravno, granica je otvorena i za one koji imaju nekretninu ovdje, rekla je za Nezavisne novine Hloverka Novak Srzić, direktorica Turističke zajednice Makarske.

Na pitanje da li su cijene smještaja u Makarskoj snižene u odnosu na prethodne sezone, ona kaže da to zavisi od apartmana do apartmana.

– Znam za apartmane koji su snizili cijene. Neki vlasnici se nisu odlučili na smanjenje cijena, drugi jesu, ali mogu se naći vrlo, vrlo povoljni apartmani za 30-40 eura, uvjerava Novak Srzićeva, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh