Region

Izdan je alarm za cijelu zemlju. Bit će oluja, obilnih pljuskova, grmljavina i tuče

U novom će tjednu biti promjenjivo i manje toplo nego tijekom vikenda – čak i razmjerno svježe. Svakodnevno će barem ponegdje pasti malo kiše, a u mnogim će krajevima biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom, mjestimice vjerojatno i s olujnim nevremenom, osobito danas, koji bi neke u kopnenom području mogao podsjetiti na jesen, piše Zoran Vakula u prognozi za HRT.

index

Meteoalarm je za danas izdao upozorenja za cijelu zemlju. Za područje središnje Hrvatske na snazi je narančasti alarm.

Danas kiša česta, ponegdje i obilna, većinom svježije

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti uglavnom oblačno s povremenom kišom. Mjestimice će pritom biti i pljuskova s grmljavinom, moguće i izraženijih, s obilnijom kišom. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak, a dnevna temperatura bit će za nekoliko stupnjeva niža nego u nedjelju.

Osjetno će svježije biti i u središnjoj Hrvatskoj, s najvišom dnevnom temperaturom od 18 do 21°C. Prevladavat će oblačno s povremenom kišom, uglavnom u noći i ujutro moguće s jačim pljuskovima, pri čemu mjestimice može pasti više od 30 litara kiše po četvornome metru.

Obilnije oborine može biti i u dijelu gorske Hrvatske. Sunčana su razdoblja izgledna ponegdje na sjevernom Jadranu, gdje će uglavnom poslijepodne biti povećana vjerojatnost za pljuskove s grmljavinom, moguće i izraženije. Bit će manje toplo nego tijekom vikenda, uz slab i umjeren sjeverozapadnjak te jugozapadnjak i zapadnjak.

Podjednak će vjetar biti i u Dalmaciji, uz more uglavnom malo valovito. Uz promjenljivu naoblaku bit će prolazne mjestimične kiše ili pokojeg neverina. Najviša temperatura uglavnom od 22 do 24°C.

I na krajnjem jugu Lijepe Naše će temperatura zraka biti oko 23°C. Uz sunčana razdoblja također treba računati na lokalne pljuskove, odnosno neverine. Uz slab i umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak more će biti malo, samo na otvorenome ponegdje umjereno valovito,piše Index

I u nastavku tjedna promjenljivo

I sljedećih će dana u unutrašnjosti biti kiše, ponegdje uz grmljavinu, ali manje te ne posvuda. Pritom će u utorak i srijedu biti umjereno i znatno oblačno, ujutro moguće s maglom, a u četvrtak su izgledna dulja sunčana razdoblja. Temperatura će zraka nakon osvježenja u ponedjeljak – opet porasti.

I na Jadranu će u nastavku tjedna biti malo toplije nego u ponedjeljak. Sunčanog će vremena biti više nego na kopnu, ali neće biti posve stabilno. Vjerojatnost za pljuskove postojat će ponajprije na sjevernom dijelu, u utorak i na krajnjem jugu. Puhat će uglavnom slab i umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak te jugozapadnjak, u utorak prolazno ponegdje i bura, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh