Region

Snimio je duete s Kemalom Montenom i Hankom Paldum, dobio 6 godina i 10 mjeseci zatvora

Zbog činjenice da je snimio album te duete s Kemalom Montenom i Hankom Paldum, mediji su ga prozvali diler s estrade

Ivan Varga - Fokus

Ivan Varga (54) iz Hrvatske, kojeg su novinari prije 14 godina kada je uhapšen zbog istovrsnoga djela prozvali “diler s estrade”, u srijedu je na temelju nagodbe s USKOK-om osuđen na 6 godina i 10 mjeseci zatvora te sporednu novčanu kaznu od 130.000 kuna, piše “Jutarnji list“.

Također, Varga će morati vratiti i oko 70.000 kuna protupravne imovinske koristi te platiti oko 10 hiljada kuna sudskih troškova. Varga je u nagodbi s USKOK-om priznao sve što mu je optužnica stavljala na teret: da je od 2015. pa do hapšenja 2018. godine formirao zločinačku grupu koja je iz Španije u druge evropske zemlje, Njemačku, Švedsku, Švicarsku, Italiju prevezao 268 kilograma marihuane te u jednoj pošiljci i 26,7 kilograma 73%-tnog amfetamina. Osim Varge u srijedu su na temelju nagodbi s USKOK-om na manje zatvorske kazne osuđeni i Stjepan Habijanec i Tibor Mihaljčuk kojima je USKOK-ova optužnica inkriminirala pojedina djela prijevoza droge unutar “Vargine grupe”.

Varga je javnosti postao poznat prije 14 godina kada je zbog krijumčarenja 2,9 tona marihuane u zemlje EU bio uhapšen u sklopu međunarodne policijske akcije kodnoga imena Dover. Nakon ponovljenoga suđenja bio je 2010. godine osuđen na osam godina zatvora, a država mu je oduzela osam nekretnina vrijednih ukupno 5,6 miliona kuna koje je Varga kupio novcem od krijumčarenja droge. Zbog činjenice da je snimio album te duete s Kemalom Montenom i Hankom Paldum, mediji su ga prozvali diler s estrade.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh