Region

Roditelj teško optužio učiteljicu, ona odgovorila

Na času Muzičke kulture u varaždinskoj Šestoj osnovnoj školi proteklih se dana navodno dogodio incident koji je, kako kaže jedan roditelj, uznemirio i učenike i roditelje.

Prazna učionica - Ilustracija/Belami.rs

“Učiteljica navedenog predmeta prozvala je učenika da otpjeva pjesmicu, ali s obzirom na njegovo trenutno stanje zbog gubitka brata, on to nije mogao, već je počeo plakati. Pitala ga je zašto plače, a nakon njegovog odgovora da mu je umro brat, povisila je ton i vikala na njega”, ispričao je jedan roditelj, prenosi “RTL“.

Dodao je da su sva djeca bila u laganom šoku.

“Nekoliko njih, poneseno sličnim gubitkom bližnjih te navalom emocija, isto je počelo plakati. Učiteljica je i dalje nastavila vikati na svu djecu te nije pokazala razumijevanje za spomenutu situaciju”, kazao je.

Javila se i prozvana učiteljica

Mario Stančić, direktor Šeste osnovne škole Varaždin, slučaj nije ni potvrdio ni demantirao.

“Po primitku obavijesti od razrednice i roditelja, škola je poduzela sve kako bi se moguća problemska situacija razriješila, o čemu će biti obaviješteni roditelji”, rekao je Stančić za Varaždinski.

Naknadno se javila i prozvana učiteljica. Ona je ispričala svoju verziju priče. Kaže da nije vikala. Dodaje da nije tačno da je većina djece počela plakati.

“3.06.2020. na času Nuzičke kulture učenike sam ispitivala. Jedan učenik počeo je plakati, s obrazloženjem da mu je umro brat. Nakon tog saznanja, navedenog učenika nisam pitala, niti sam mu upisala ocjenu, niti sam vikala, već sam mu izrazila sućut. Nije tačno da je tada većina učenika u razredu počela plakati, već jedan učenik, koji se sjetio da je i njemu neko umro. Ovom prigodom izražavam iskrenu saučešće porodicama”, piše učiteljica Muzičke kulture za “Varaždinski“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh