Region

Sjeverna Makedonija ponovo uvodi policijski sat: Od sutra do ponedjeljka

Inače, makedonski predsjednik Stevo Pendarovski prošle subote produžio je vanredno stanje u toj zemlji za još 15 dana

Makedonski ministar zdravlja Sjeverne Makedonije Venko Filipče saopćio je da će policijski sat u toj zemlji od sutra ponovo biti na snazi zbog pandemije virusa Covid-19, prenose makedonski mediji.

– Zbog sprečavanja dodatnog širenja virusa u različitim regionima vlada je odlučila da vrati policijski sat i restrikcije kretanja – rekao je Filipče na konferenciji za medije.

Kako je kazao, od sutra u 21 sat stupit će na snagu potpuna zabrana kretanja u Skoplju, Tearcu, Želinu, Jegunovcu, Tetovu, Kumanovu, Lipkovu i Štipu i trajat će do ponedeljka u 5 SATI ujutro.

U ostalim gradovima policijski sat će trajati svakog dana od 16 sati do 5 sati ujutro. Dodao je da je naglo povećanje broja zaraženih u poslednjih nekoliko dana direktna posljedica nepoštovanja mjera,prenosi Avaz.

Inače, makedonski predsjednik Stevo Pendarovski prošle subote produžio je vanredno stanje u toj zemlji za još 15 dana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh