Region

Veliki pad cijena turističkog smještaja u Hrvatskoj, ono što je koštalo 200 eura sada je 70

Cijene apartmana u 2019. za predsezonu bile su od 40 do 100 eura, a u sezoni od 60 do 200 eura.

More - Ilustracija/Nezavisne.com

Na hrvatskom Jadranu nekada najjeftiniji aranžmani postali su “najskuplji” usljed turističkog sloma izazvanog virusom korona Tako je najjeftiniji apartman u predsezoni prošle godine koštao 40 eura, a upravo toliko ove godine u predsezoni košta najskuplji.

Cijene apartmana u 2019. za predsezonu bile su od 40 do 100 eura, a u sezoni od 60 do 200 eura.

Ove godine se od 25 do 40 eura kreću cijene apartmana u predsezoni, dok se u sezoni kreću od 45 do 70 eura.

Portal “Index” piše da je ove godine apartman na Pagu u kojem se može smjestiti pet osoba u predsezoni 25, a u sezoni 50 eura.

Apartman za tri osobe u nekim jadranski mjestima u predsezoni je 40, a u sezoni 50 eura.

Tokom 2019. godine cijene apartmana u sezoni iznosile su i do 200 eura po danu. Toliko je koštao apartman za četvoro u Betini, na Murteru.

Kako navode turističke agencije, situacija u vezi sa rezervacijama u privatnom smještaju je poprilično loša – cijene privatnih apartmana i kuća za odmor nikada nisu bile niže.

Turizam čini gotovo petinu hrvatskog bruto domaćeg proizvoda, za koji Vlada očekuje da će ove godine biti smanjen za gotovo deset 10 posto zbog pandemije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh