Region

Kaja nije izdržala: Preminuo pas kojem je dječak zakucao ekser između očiju

Zvala se Kaja. Imala je mio pogled, vlažnu njušku, voljela je da šeta. Voljela je ljude. Bila je radost svojim dvonožnim prijateljima, svojoj ljudskoj porodici.

Pas Kaja - Facebook

A onda je neki nečovjek, iako maloljetan, odlučio da joj zakuca ekser u glavu. Ekser od pet centimetara. Borila se, ali… Nije uspjela.

Kaja je uginula jučer. Borila se skoro tri dana ali nije uspjela. To je sinoć na Facebooku objavilo Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad – SPANS.

Dječak od 12 godina neće odgovarati za svoje nedjelo jer je maloljetan.

Kaja je imala dvije manje. Može se reći da su bili vršnjaci. Ko zna koliko puta su se mimoišli. Ko zna koliko puta je ona očekivala da je on pomazi. Umjesto maženja, dobila je ekser od pet centimetara u lobanju. Udaren letvom. Od strane dječaka koji ima dvanaest godina.

O dječaku iz Novog Sada stara se baka i sama ta činjenica govori da nije imao lako djetinjstvo. Postavlja se pitanje kojim postupkom dijete prestaje da bude samo obično dijete.

Kaja se našla na putu njegovog bijesa. Mali, lijepi pas sa prelijepim šapicama i pitomim očima. Kaja je bila njegova prva žrtva, i nadam se, posljednja. Kažem, nadam se, jer u ovakvim postupcima, čovjek, čak i kao dijete, svjestan je postupka u kojem malom psu zakucava ekser u mozak.

Društvo sad mora da reaguje, da umjesto Kaje, sljedeći put ne bude neki Dušan, Marko, Jovana, Nina. Mora, prosto.

Kajo, sretan put ka dugama gore. Šapa šapi. I pozdravi mog Đoleta, piše “Noizz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh