Region

Prije 38 godina Rudi iz Njemačke vidio je sliku Živane Pavlović iz Srbije i riješio da je nađe po svaku cijenu

Prije 38 godina Rudi iz Njemačke je vidio fotografiju Živane Pavlović iz Metlića. Nije znao koga tačno traži, niti kako će do nje da dođe, ali bio je riješen da je pronađe.

Rudi i Živana Pavlović - Screenshot

Bilo je teško, ovdje je svaka druga porodica Pavlović – kaže kroz smijeh Rudi za TV Prva. Zato je išao od kuće do kuće, dok nije našao kuću Pavlovića u kojoj živi lijepa Živana.

Živana je odbijala sve prosce, a bilo ih je mnogo. Kada joj se nepoznati Nijemac pojavio na vratima, ostala je potpuno zbunjena.

Ja ne znam ni engleski ni njemački, teško je bilo da se sporazumijemo. Međutim, vidjela sam da voli mačke, to nam je bila prva zajednička ljubav – kaže Živana koja je ostala tvrda u namjeri da odbije prosca, pa se Rudi vratio nazad za Njemačku.

Živana Pavlović – Screenshot

To ne znači da je Rudi odustao. Vratio se i sljedećeg ljeta, i onog tamo. Na kraju je Živana rekla “da“.

U Njemačkoj su proveli radni vijek, a Rudi je tamo radio kao elektrotehničar. Dane u penziji provode u Srbiji, a Rudi sada zajedno sa Živanom uzgaja jagode. Teško je, kaže, a leđa ga bole već poslije pola sata rada. Ipak, za Živanu i dalje radi sve.

U Srbiji mu je, kaže, lijepo. I priroda, i hrana i piće. Kaže da je 70 posto Srbin, a 30 posto Nijemac, prenosi “Žena“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh