Region

Doktorica otišla na skijanje u Italiju, pa širila zarazu po Skoplju: Tužilaštvo traži kaznu od 10.000 eura

Takođe, ona je prisustvovala simpozijumu u jednom restoranu u Skoplju, na kojem je učestvovalo još stotine stručnjaka, od kojih su mnogi bili starije životne dobi.

Koronavirus - Nezavisne.com

Tužilaštvo Sjeverne Makedonije traži da se lekarka Nina Caca Biljanovski kazni sa 10.000 eura.

Zato što je, kako navodi, njen odlazak na skijanje u Italiju uzrok izbiljanja pandemije koronavirusa u Klinici za dermatologiiju u Skoplju, gdje je bila direktor.

Biljanovski je bila jedan od prvih pacijenata zaraženih koronavirusom u Sjevernoj Makedoniji, a zarazila je i druge kolege.

Kako navodi makedonska Republika, Biljanovski, koju opisuje kao “politički postavljenu ljekarku”, nije poštovala propise vlade o izbjegavanju nepotrebnih putovanja i odlasku u samoizolaciju nakon putovanja.

Ona je otišla na skijanje na sjever Italije u vrijeme kada je epidemija tek dostizala vrhunac i onda je danima išla na posao.

Takođe, ona je prisustvovala simpozijumu u jednom restoranu u Skoplju, na kojem je učestvovalo još stotine stručnjaka, od kojih su mnogi bili starije životne dobi.

Biljanovski je bila primorana da podnese ostavku nakon što se otkrilo da nije poštovala preporuku o samoizolaciji po povratku iz Italije i da je išla na posao, piše “Tanjug”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh