Region

Premijer Crne Gore Duško Marković: RS nije država, ona je u sastavu BiH

Premijer Crne Gore Duško Marković koji je danas u Skupštini Crne Gore odgovarao nekoliko sati na pitanja poslanika u vezi sa odlukom o otvaranju granica početkom juna za državljane zemalja koje ispunjavaju propisane epidemiološke kriterije, pri čemu nije spomenuta ni BiH ni Srbija.

On je kazao da ta odluka nije donesena u odnosu na jednu državu nego na osnovu epidemiološkog standarda.

“Niko nije spomenuo BIH. Vidim da je neko spomenuo ugroženost Srba iz BiH. Prvo, RS je dio BiH. RS nije država. Građani RS-a će kao državljani BiH dolaziti u Crnu Goru”, kazao je Marković.

Ovo su bile poruke i lideru SNSD-a i članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji je ovo vidio kao pokušaj i kalkulaciju vlasti u Podgorici da zatvaranjem granice olakša rješavanje problema sa srpskom zajednicom u toj zemlji.

Njegov govor u kojem spominje BiH možete pogledati u priloženom videu od 51. minute.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh