Region

Ispovijest porodice koja je preživjela sudar s vozom: “Jesmo li preživjeli ili smo u raju”

Opisao je i kako su zaštitili sina

Udes Hrvatska - Fokus

Ružna nesreća sa sretnim završetkom dogodila se u utorak na pružnom prijelazu kod Gračaca u Hrvatskoj. Nesreća se dogodila nedaleko od željezničke stanice Gračac, a sudarili su se putnički voz i dostavno vozilo kojim je upravljao Tomislav Kero (42) iz Bibinja.

S Tomislavom su u vozilu bili i bivša supruga Anamarija (30) i njihov sin Rafael (7). Iako je službeno vozilo u sudaru uništeno, ova porodica iz nesreće je izašla bez težih ozljeda. Tomislav ima ozlijeđen srednji prst i Schanzov ovratnik, Anamarija nekoliko modrica, dok je maleni Rafael iz vozila izašao neozlijeđen. Mama i tata zaštitili su ga svojim tijelima.

– Voz nas je udario u suvozačevu stranu, zarotirao nas je i bacio na stub, u koji smo udarili prednjim dijelom i zaglavili. Bili smo prikliješteni između Andrijina križa i voza, a voz se nije mogao zaustaviti čak 500 metara. Trajalo je to 15-ak sekundi, najdužih u mom životu. Cijela kompozicija nas je stiskala i kidala, mrvila i tresla vozilo, a mi smo mogli samo čekati dokle će doći, govori Kero za 24 sata.

Opisao je i kako su zaštitili sina.

– Oboje smo grlili Rafaela. On je pravi heroj, bio je vrlo hrabar. Kad je sve završilo, samo je rekao: ‘Malo sam se prepao’ i pitao hoće li ko doći po nas, prisjetio se Kero.

– Jesmo li preživjeli ili smo u raju, je li moguće da smo iz ove olupine upravo izašli?! U prvi mah ništa mi nije bilo jasno, osim da mi je srce u peti. Samo smo se zagrlili i stajali tako neko vrijeme. Taj prvi šok pomalo je prolazio, ali nikako mi nije dolazilo u glavu da smo živi i zdravi, objašnjava.

– Svima troma nam je ovo drugi rođendan, a Anamariji i doslovno, kaže Tomislav.

– Sad na isti datum mogu slaviti dupli rođendan, našalila se hrabra majka u razgovoru za “24 sata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh