Region

Hrapović: Crna Gora pokazala kako se izboriti sa epidemijom

Ministar zdravlja Crne Gore Kenan Hrapović kazao je da je ta zemlja pokazala da zna kako se izboriti sa epidemijom, javlja Anadolu Agency (AA).

Institut za javno zdravlje Crna Gore - Faktor

Crna Gora je od juče bez zaraženih koronavirusom nakon 68 dana trajanja epidemije.

“Posljednja smo evropska zemlja koja je registrovala prvi slučaj koronavirusa i prva koja je uspjela da iskorijeni virus. Hvala svim zdravstvenim radnicima i hvala građanima Crne Gore. Ovo je zajednički uspjeh”, kazao je Hrapović.

On je istakao sa u narednim danima odgovorno ponašanje i zajednička briga o zdravlju prioritet za sve.

“To je naš su adut da i dalje budemo ponosni nosioci titule “corona free” države koja je pokazala da zna kako da se suoči i izbori sa opasnim neprijateljem koji je pokorio cijelu planetu. Zdravstveni sistem ostaje snažno posvećen svom primarnom cilju očuvanja zdravlja i života građana. Sve naše aktivnosti i u narednom periodu biće fokusirane na praćenje, razvoj i pripremljenost na odgovor u skladu sa epidemiološkim pokazateljima”, istakao je Hrapović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh