Region

Vučić: Cilj je da za 10 godina nestane srpski narod u Crnoj Gori; Novih “Oluja” neće biti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa patrijarhom Irinejem o stanju SPC u Crnoj Gori i aktuelnoj situaciji u toj zemlji.

Aleksandar Vučić - Fonet

On je dodao da se razgovor vodio i oko završetka radova na Hramu Sv. Save i najavio njihov završetak ove godine.

“Što se situacije u Crnoj Gori tiče, mi razumijemo stav SPC. Mi moramo da budemo obazriviji, jer ne želimo da radimo ono što su oni nama radili”, rekao je on dodajući da ne želi da se miješa u unutrašnja pitanja te države, kao što je Crna Gora narušila teritorijalni integritet Srbije kada je priznala nezavisnost Kosovo, piše “B92“.

Vučić smatra da je nerazumno da političari osnivaju nove crkve i kao zanimljivu istakao činjenicu da se politika miješa u crkveno uređenje i suštinski duhovne stvari.

“Oni se tu ne zaustavljaju, nego pokušavaju da uzmu i imovinu”, rekao je on i dodao da se ovdje radi o nečemu teškom za srpski narod, da neko pokušava da stvori novu crkvu u Crnoj Gori.

“Cilj je da za 10 godina nestane srpski narod tamo”, zaključio je on u odgovoru na sumnje patrijarha o “protjerivanju srpskog naroda” i dodao da “novih Oluja neće biti”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh