Region

Zagrepčani švercovali migrante iz BiH, naplaćivali 175 eura po osobi?

Na širem zagrebačkom području danas je uhapšeno pet muškaraca i dvije žene zbog sumnje da su sa područja BiH na teritoriju Hrvatske, a potom i u druge članice EU, ilegalno prebacili najmanje 40 stranih državljana.

MUP Hrvatske - Twitter

Ovih sedomoro hrvatskih državljana u dobi između 21 i 35 godina osumnjičeni su da su od februara u najmanje šest navrata organizovali ilegalno prebacivanje.

Pretragom njihovih domova i automobila pronađeno je više mobilnih telefona i SIM kartica raznih operatera, prenosi “Srna” navode hrvatskih medija.

Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) saopštila je da su krijumčari na migrantima zaradili 7.000 eura, odnosno 175 eura po osobi koju su prebacivali preko granice.

Nakon kriminalističke obrade, protiv osumnjičenih su podnijete krivične prijave.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh