Region

Crna Gora: Dato odobrenje za otvaranje aerodroma

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti u Crnoj Gori je donijelo odluku o otvatanju aerodroma u toj zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Crna Gore, more - Twitter

Navodi se de da je odlika donijeta u okviru stvaranja pretpostavki za početak ljetne turističke sezone kao i da su nadležni zaduženi da sutra donesu odgovarajuća uputstva i naredbe.

“Od izbijanja pandemije novog koronavirusa u Crnu Goru aktivnostima nadležnih organa uspješno vraćeno oko 17.000 naših građana. Ministarstvo vanjskih poslova je zaduženo da u kontinuitetu traga za rješenjem povratka u Crnu Goru naših građana koji se nalaze na kruzerima”, navodi se.

Iz Nacionalnog tijela su pozvali crnogorske građane da ne kreću ka Crnoj Gori putničkim vozilima bez prethodne koordinacije s diplomatsko-konzularnim predstavništvima Crne Gore, podsjetivši da sva lica koja uđu u Crnu Goru, bez obzira na način i mjesto ulaska i ostale okolnosti, moraju provesti 14 dana u karantinu.

Data je, kako se dodaje, saglasnost na izmjenu odgovarajućih naredbi Ministarstva zdravlja kako bi bila ukinuta primjena privremenih mjera kojima se zabranjuju sportske aktivnosti na javnim površinama i okupljanje u stambenim objektima osoba koje nisu članovi domaćinstva.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh