Region

Ženu zatekao s ljubavnikom pa je premlatio: “Udarao je drvenim okvirom vrata”

Te večeri on je svoju suprugu zatekao u vlastitoj kući u krevetu s ljubavnikom koji je uspio pobjeći kroz prozor te proći bez ozbiljnih posljedica.

Nasilje - N1

No, zato je teško stradala nevjerna supruga.

Valent (36) iz okolice Koprivnice pravomoćno je proglašen krivim jer je premlatio suprugu Radmilu koju je zatekao u krevetu s ljubavnikom, piše “Večernji“.

Dobio je godinu i pol dana bezuslovnog zatvora, a sve se odigralo u jednom mjestu u blizini Koprivnice. Na sudu je Valent priznao krivnju, ali rekao je da je to učinio u afektu.

Te večeri on je svoju suprugu zatekao u vlastitoj kući u krevetu s ljubavnikom koji je uspio pobjeći kroz prozor te proći bez ozbiljnih posljedica. No, zato je teško stradala nevjerna supruga.

Na kraju je, prema medicinskoj dokumentaciji, nesretna žena zadobila “veći broj udaraca u glavu i ruke, i to komadom drvenog okvira vrata duljine oko dva metra kojima joj je optuženik, osim teške tjelesne povrede prijeloma desne lakatne kosti, prouzročio i više povreda lake naravi”.

Valent je u istražnom zatvoru još lani od maja pa će mu se i to uračunati u izrečenu kaznu. Preostaje mu da odsluži još pola godine, a može biti pušten i na uslovni otpust jer je odslužio više od dvije trećine kazne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh