Region

Majka ubijene direktorice škole otkrila zlu kob porodice

Tragedija koja se dogodila u Erdeviku potresla je region.

Olgica Gnjidić - Informer.rs

Ubijeno je dvoje ljudi, otkrivena je mračna prošlost osumnjičenog za ubistvo, a porodice ubijenih zavijene su u crno.

Branislava je treće dijete koje smo izgubili i koje sahranjujemo! Preteško mi je, ali moram sve ovo da izdržim zbog unuka. Da mogu ja da legnem u grob umjesto moje djece, rado bih to uradila, ali njih ništa više ne može da vrati.

Ovako je, očiju punih suza, započela ispovest Olgica Gnjidić, majka Branislave Gnjidić (49), direktorice OŠ u Erdeviku, koju je zajedno s Miroslavom Bojićem (56), školskim vozačem, ubio ljubomorni muž Predrag (52).

Majka Olgica kaže da su ona i njen suprug Ljuba zauvijek zavijeni u crno.

– Prije mnogo godina sam se, poslije razvoda, s Branislavom i sinom iz Prizrena doselila u Vojvodinu. Upoznala sam Ljubu, koji je bio razveden i imao kćerku iz prvog braka. Najprije je umrla Ljubina kćerka, pa je prije nekoliko godina umro i moj sin od karcinoma. Ali na to smo nekako bili pripremljeni. Ostala nam je samo Branislava, a sada ni nje nema – priča Olgica.

– Zeta ne želim da vidim nikad više! Makar još 100 godina živjela, ja ga neću ni pogledati, jer nije smio ovo da uradi! Trebalo je prvo da pomisli na svoje dvoje djece.

Nesretna majka kaže da je u kući njene kćerke i zeta “svakodnevno vladala tenzija”.

– Predrag je bio težak čovjek, samoživ. Često je izazivao sukobe u kući, a moja kćerka je uvijek šutjela. Da mu se suprotstavila, sigurno bi je ubio od batina i ova tragedija bi se i ranije desila. Od početka smo znali da je nezgodan i da to neće biti dobro. Za njihove svađe saznavali smo od unuka – kaže Olgica, dok sa kćerkinim sinovima sprema sahranu. Ona dodaje da je Predrag bio agresivan prema djeci i da je bio ljubomoran što im Branislava posvećuje pažnju.

Podsjetimo, Predrag je u petak u 9.30 sa automatskom puškom upao u školu “Sava Šumanović” u Erdeviku u kojoj su radili Branislava i Miroslav. Prvo je ubio Miroslava, pa ženu, a zatim se predao policiji.

– Branislava je u srijedu napustila Predraga, vratila se kod majke. On to nije mogao da podnese. Dolazio je da je moli da mu se vrati, ali ona je odbila. Bukvalno je dva dana smišljao šta će i kako će i na kraju je riješio da ih ubije. Čak je to i rekao svojim kolegama, ali niko ga nije shvatio ozbiljno – kaže izvor iz istrage.

“Nije bila loša supruga”

Olgica Gnjidić kaže da njena kćerka nije bila loša supruga.

– Njoj je vozač počeo da se dopada. Rekla je da želi drugačiji život pored njega. Zato je ostavila Predraga, nije htjela da bude nekorektna. Nazvala me i rekla: “Mama, sad mi trebaš više nego ikad” – kaže Olgica, koja je Predragu istovremeno i tašta i strina, pošto je on sin od brata njenog supruga Ljube.

Osumnjičeni gostovao na televiziji

Osumnjičeni Predrag Gnjidić je u novembru 2018. sa svojim kolegama gostovao u emisiji na RTS “Trag u prostoru: Ljubavni zov kralja”. Tema emisije bila je rika jelena, a Gnjidić je detaljno objašnjavao kako se jeleni ponašaju.

– Rika se odvija duboko u šumi, gdje jeleni sakupljaju svoje košute i ljubomorno ih čuvaju od drugih jelena, svojih suparnika. Ukoliko je jelen suparnik u blizini, on ga odvraća i tada postaje mnogo energičniji i nervozniji, kako bi sačuvao svoju košutu – rekao je Gnjidić i dodao:

– Tokom dva Evropska prvenstva na kojima sam učestvovao oponašao sam jelena koji je najprgaviji. To su jeleni od pet do osam godina i oni učestvuju u parenju. Toliko su agresivni da često nastaju borbe jelena, koje mogu da se završe i smrtnim ishodom.

Gnjidić je zaposlen kao lovočuvar na vojnom lovištu Morović, a učestvovao je i na Evropskom prvenstvu u oponašanju rike jelena. Poznanici kažu da je bio opčinjen svojim poslom, prenosi “Informer“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh